Inivitați de onoare, directorii școlilor de artă din Cluj Napoca- Vasile Corpodean, Satu Mare- Florin Pop, Baia Mare- Marinel Petreuș, Botosani- Liviu Andronic, Oradea- Liviu Buțiu, familia Sorin Zaharia din Baia Mare, alături de alți invitați, de părinți și profesori, au participat la depunerea unei coroane de flori la mormântul profesorului, pictorului și poetului Gheorghe Chivu(care dă numele școlii sighetene), la un simpozion deidicat patronului spiritual, la concursul de pictură la care au expus artiști din cinci județe și din municipiu, precum și la spectacolul de gală prezentat de elevii secțiilor școlii. Un moment aniversar, de bilanț dar și de proiecte de viitor, pentru o instituție cu tradiție care își va desfășura activitatea într-o nouă locație.

Impresii ale invitaților:

„150 de ani de învățământ artistic la Sighetu Marmației și 69 de ani de la înființarea Școlii de Arte ,,Gheorghe Chivu,,. Aniversări marcate în 1-2 decembrie prin acțiuni culturale organizate cu mult profesionalism de managerul Centrului Cultural, Dorel Todea și directorul Școlii de Arte, Ioan Tivadar. Felicitări organizatorilor și celor care au luat parte la evenimente în cele două zile!”

(Florin Pop, Scoala de arte Satu Mare )

Premiul I (premiul „Gh. Chivu”) – Hegedűs Istvan – Ștefan – Sighet,
Premiul II (premiul “Peter Uto Erzsebet”) – Porumbăcean Ioana – Satu Mare, Premiul III (premiul “Lucian Caius Lugojan”) – Valentin Petreuș – Sighet, Premiul Zaharia – Codrea Cristian Răzvan – Baia Mare
Premiul juriului – Buiciuc Cristina Romașcan – Botoșani.Au fost acordate trei mențiuni artiștilor: Timofte Mihaela – Botoșani; Răcean Felicia – Cluj Napoca și Patrik Moț – Oradea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet