Un cetățean ce are teren în zonă a găsit proiectilul pe o holdă ce fusese arată recent. Persoana respectivă a anunțat organele Postului de poliție locală Fărcașa, care au apelat imediat numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita ajutor.

Pirotehnicienii ISU Maramureș au constatat că este vorba de un proiectil de artilerie, de calibru 105 mm, rămas neexplodat din perioada celui de-al doilea război mondial, neechipat cu focos și aflat în stare de degradare, dar care putea deveni periculos în caz că ar fi fost lovit sau supus operaţiunilor de tăiere. Proiectilulgăsit a fost transportat în condiţii speciale şi depozitat în siguranţă în depozitul de muniţie al Inspectoratului până la momentul în care va fi distrus.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de aapela numărulunic 112, de a anunţa Primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet