Sighetenii s-au putut bucura de demonstrații ale trupelor medievale de prin țară, ateliere de lucru centrate pe activități medievale, de concerte susținute de interpreți și trupe folk renumite, precum și de alte momente inedite.

Vremea a ținut întru totul cu Festivalul, sighetenii dornici de spectacol au stat până târziu în noapte, urmărind toate evenimentele din program.

Festivalul a fost organizat de către Primăria municipiului Sighet, împreună cu Consiliul Local Sighet, Centrul Cultural Sighet și în parteneriat cu Asociaţia Interculturală „Ducu Bertzi”.

La Festival s-a înregistrat o prezență foarte mare, estimându-se că în fiecare seară peste 10.000 de persoane au fost prezente, în toate cele trei seri. Prezenți la festival au fost nu doar sighetenii, ci și numeroși turiști din țară sau din străinătate, veniți special în Sighet pentru eveniment, toate locurile de cazare din oraș fiind ocupate.

Astfel, se infirmă teoria lansată de către site-ul maramedia.ro conform căreia sighetenii „n-au habar că în weekend au loc Festivalul „Aeternus Maramorosiensis” și Gala folk”.

Citește și

Comentarii