În noaptea de 29 spre 30 ianuarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmației - au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţa a sectorului.

Poliţiştii de frontieră au observat, în extravilanul localității Siret, la aproximativ 3 km de frontiera de stat spre interior, o dronă care se îndrepta dinspre teritoriul ucrainean spre interiorul statului român, pe direcția localității Siret. Pe malul râului Siret, din dronă a fost aruncat un colet. În scurt timp, polițiștii de frontieră au observat două persoane care se deplasau către locul unde se afla coletul. În acel moment, lucrătorii noştri i-au somat să se oprească, o persoană a rămas pe loc, iar cea de a doua a fugit, astfel că au fost executate șapte focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.

Poliţiştii de frontieră au descoperit la fața locului, în apropierea coletului, și o cameră pe principiul termoviziunii, care nu era funcțională. Coletul a fost ridicat de către colegii noștri, iar persoana reținută și bunurile găsite la fața locului au fost duse la sediul sectorului. Din primele verificări s-a stabilit că persoana este o tânără în vârstă de 19 ani, domiciliată pe raza județului Suceava. Polițiștii de frontieră au extins cercetările și ulterior a fost identificat și cel de-al doilea cetățean implicat în activitatea infracțională, care nu s-a oprit la somațiile colegilor noștri - este vorba despre un sucevean în vârstă de 26 de ani.

În urma inventarierii coletului găsit pe malul râului Siret s-a constatat că acesta conţinea 420 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de peste 4.900 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, și camera de vedere a fost ridicată în vederea confiscării, valoarea acesteia fiind estimată la 13.500 lei.

Totodată, cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșiriea infracțiunii de contrabandă. În cauză se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și