Pentru oprirea contrabandiștilor de țigări, care au lovit intenționat autovehiculul instituției si care nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase șapte focuri de avertisment.

* În data de 12 aprilie a.c., la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației a fost organizată, de către un echipaj al poliției de frontieră, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, echipajul mobil al poliției de frontieră a identificat în trafic, pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, suspect că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control mașina respectivă, moment în care conducătorul auto și-a continuat deplasarea, ignorând semnalele efectuate de către polițiștii de frontieră.

Drept urmare, s-a procedat la urmărirea mașinii pe o distanță de aproximativ 2 km, după care șoferul a schimbat banda de mers, acroșând intenționat autospeciala poliției de frontieră iar ulterior oprind în afara părții carosabile.

În acel moment, din mașină au ieșit două persoane care au încercat să fugă. Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce și pentru că bărbații nu s-au supus, au fost trase șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii o persoană a fost reținută și identificată ca fiind Dănuț G., în vârstă de 27 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Tânărul a acuzat dureri abdominale, fiind transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru consult de specialitate, fără a necesita internare.

În urma primelor verificări efectuate, în mașină au fost descoperite două colete cu țigări, care conțineau cantitatea de 1.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 17.600 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și distrugere.

Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

* În data de 12 aprilie a.c., pe timpul unei acțiuni specifice polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, într-o zonă împădurită, pe raza loc. Costileva de Sus, 24 de colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitate de 12.030 pachete, de proveniență ucraineană, totodată fiind anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz.

Țigările, în valoare de 141.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmației, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, șase colete ce conțineau cantitate de 3.000 pachete cu țigări, în valoare de 35.100 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și