În data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 09.30, s-a prezentat în P.T.F. Sighetu Marmației, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Vasyl M., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism Kia, înmatriculat în Lituania.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un compartiment confecționat artizanal prin modificarea rezervorului autoturismului, cantitatea de 407 pachete de țigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 2.500 lei, au fost confiscate de către autoritatea vamală, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, autoturismul în cauză, în valoare de 11.550 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, iar față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Ieri, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației, în urma unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, județul Suceava, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, însă deoarece acestea nu s-au supus, au fost executate 3 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului ucrainean.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, totodată procedându-se la verificarea zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit abandonate 39 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 22.959 pachete de țigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 268.620 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

În aceeași zi, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, lucrătorii noștri au identificat în trafic, pe raza localității Sighetu Marmației, un autoturism marca Volkswagen Sharan, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, despre care aveau suspiciuni că ar fi fost folosit în contrabanda cu țigări.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a maşinii, însă șoferul le-a ignorat continuându-și deplasarea. Imediat s-a trecut la urmărirea autoturismului, iar după câteva sute de metri conducătorul auto a oprit, a abandonat maşina și a fugit.

În autoturism, polițiștii de frontieră au descoperit 13 colete cu țigări de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.400 pachete țigări, în valoare de 134.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și