În paralel, grupul de voluntari se ocupă și de achiziționarea de materiale de protecție necesare Spitalului Municipal Sighet, dar și de distribuirea pachetelor cu materiale de protecție, alături de personalul Direcției de Asistență Socială Sighet.

„În ultimele săptămâni, echipa noastră a livrat echipamente de protecție și materiale de igienă atât pentru cadre medicale cât și pentru personalul din linia întâi, ambulanțieri, jandarmi, polițisti. Până acum am livrat echipamente de protecție peste 34.000 lei.Plănuim să facem același lucru și în perioada următoare pentru că în lupta aceasta încă este nevoie de sprijinul nostru, al tuturor.” precizează reprezentanții Asociației „Suntem Vocea Lor”.

Mai mult decât atât, voluntarii și-au îndreptat atenția și spre copiii din centrele de plasament.

„În cele 48 de zile de când ne desfășurăm activitatea, am donat Spitalului Municipal Sighet un număr de 450 de combinezoane reutilizabile, 500 de halate, 400 de botoșei, 4 cutii de protecție pentru intubare și o mașină de spălat. Persoanelor care sunt în evidența noastră și care au nevoie de ajutor, am împărțit 1300 de meniuri, 60 de pachete cu alimente neperisabile, pentru acele persoane care locuiesc mai departe de oraș și e mai greu să se ajungă zilnic, cu meniul, la ei. În afară de asta, de sărbătorile pascale, am dat copiilor din centrele de plasament 60 de pungi cu dulciuri. În afară de asta, am continuat activitatea de împărțire a kiturilor cu materiale de protecție, împreună cu echipa de la Direcția de Asistență Socială Sighet”, a declarat președintele Asociației Smisz, Safar Istvan.

Reprezentanții grupului anunță că activitatea va continua, atât timp cât oamenii donează. Zilele trecute, au făcut un nou apel la solidaritate și îi invită pe oameni să vină în sprijinul lor cu bani, alimente, dar și voluntariat.

Grupul „Vă ajutăm din Sighet” a fost inițiat de asociațiile Smisz și Suntem Vocea Lor din Sighet, cărora s-au alăturat 50 de voluntari, dintre care 30 sunt prezenți în mod constant.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet