Evenimentul rutier s-a produs pe drumul județean 186 E, în apropierea Școalii Generale di Ieud. Din primele informații se pare că două persoane sunt rănite.

La fața locului echipajele au găsit un bărbat și o femeie care au suferit leziuni corporale. Aceștia au fost preluați de echipajele medicale pentru a fi duși la spital.

Accidentul s-a produs se pare pe fondul neadaptării vitezi la condițiile de drum, carosabil acoperit cu polei. Într-o curbă șoferul autoturismului înmatriculat în județul Timiș a pierdut controlul volanului și s-a oprit într-un podeț.

accident ieud (5)În momentul accidentului în autoturism erau patru persoane: doi bărbați și două femei. Aceștia au venit din Timișoara la Ieud pentru a participa mâine (sâmbătă) la o înmormântare.

Accidentul s-a petrecut pe DC 186, în dreptul imobilului cu nr.357 din comuna Ieud, județul Maramureș. Autoturismul DACIA LOGAN, cu nr. de înmatriculare TM12EYU circula dinspre Ieud-centru către Ieud-cătunul Plopșor, cam la 1,5 km. distanță față de Primăria Ieud (în amonte, raportat la cursul râului Ieudișor, râu care curge prin comuna Ieud), când, din cauza condițiilor atmosferice neprielnice (polei, mâzgă), a ieșit din carosabil, înfigându-se cu partea frontală într-un capăt de pod (gură de captare a apelor de pe Valea Crucii, vale care traversează DC 186 pe sub carosabil, prin intermediul unui podeț).

Cei patru pasageri (două familii) veneau de la Sânandrei, județul Timiș, pentru a participa la o înmormântare. Înainte cu 500 m. de destinație, autoturismul a derapat, “ieșind în decor”, iar doi dintre pasageri (cuplul tânăr) au suferit mici contuzii (bărbatul la piept și la picior – posibilă fractură ușoară de tibie, iar soția, la cap – ochi învinețit).

Ambele airbag-uri din volan și bord-dreapta s-au deschis. Urme de frânare nu s-au constatat, ci o posibilă manevră ușoară de redresare a unui derapaj incipient, la viteză redusă. Două ambulanțe SMURD și două echipaje de poliție s-au prezentat la locul accidentului, de unde cuplul tânăr și al doilea bărbat dintre pasageri (care simțea o ușoară durere în piept) au fost transportați la cel mai apropiat spital, pentru examinare și tratament.

Poliția a făcut investigațiile și măsurătorile necesare, iar autorurismul implicat în accident a fost degajat de la fața locului. Concluzia poliției: conducătorul auto nu a consumat alcool, de vină pentru producerea accidentului fiind oboseala, coroborată cu drumul alunecos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet