* În data de 29 decembrie a.c., în P.T.F. Siret, în jurul orei 15.50 s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român M. Dumitru, în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, conducând un autoturism marca Mercedes.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări, echipa mixtă, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului.

Cu această ocazie a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în rezervorul autoturismului, cantitatea de 980 pachete de ţigări, marca Ashima, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 1.196 lei şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

* În data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 00.30, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul ucrainean P. Yurii, în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Polonia.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit într-o boxă audio şi în capitonajul maşinii, 240 pachete de ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Faţă de cetăţeanul ucrainean poliţiştii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani începând cu data de 30.12.2015.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și