* Ieri, 1.08.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, jud. Satu Mare împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, lucrătorii noştri au depistat şi identificat pe raza localităţii Lazuri, jud. Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen Pasat, care se afla staţionat pe un teren agricol din localitate şi despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

În autoturism se afla un bărbat care în urma identificării s-a stabilit că este cetăţeanul român Flaviu C. de 25 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În urma controlului asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj, 3 colete voluminoase în care erau ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii bărbatului împreună cu maşina la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii coletelor, s-a constatat că este vorba de 1.130 pachete ţigări, în valoare de peste 5.000 lei.

*La scurt timp, lucrători din cadrul aceloraşi structuri, au depistat şi oprit în trafic, un alt autoturism, de aceeaşi marcă, pe comunicaţia Lazuri - Satu Mare, condus de către Monica L. de 33 de ani, domiciliată pe raza jud. Satu Mare.

Şi în acest autoturism, lucrătorii noştri au descoperit, în portbagaj, 7 pungi care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, asupra cărora femeia nu avea documente de provenienţă.

În urma inventarierii ţigărilor, s-a stabilit că este vorba de 1.000 pachete ţigări, în valoare de 4.500 lei.

În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismele Volkswagen Pasat au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* Totodată, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit, la frontiera verde, în apropierea frontierei de stat, ascunsă în vegetaţie, cantitatea de 16.500 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Ţigările în valoare de peste 145.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și