În urma acţiunilor desfăşurate, cinci cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

*Ieri, 14 martie 2015, la nivelul S.P.F. Sighet – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 19.00, în apropierea frontierei de stat, pe o stradă din localitatea Sighetu Marmaţiei a fost observat un autoturism marca Volkswagen în care se afla un colet învelit în folie de culoare neagră, iar în apropierea autoturismului un bărbat şi încă un colet, ambalat în acelaşi mod.
Pe timpul controlului, s-a stabilit că bărbatul este proprietarul autoturismului în cauză, Vasile N. de 32 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş.
În zonă şi-a făcut apariţia un alt autoturism Marca Audi A6, în care se aflau fratele lui Vasile N. şi anume Zoltan N. de 20 de ani, precum şi un alt bărbat Ludovic K. de 25 de ani, ambii domiciliaţi pe raza aceluiaşi judeţ şi care pe timpul cercetărilor s-a stabilit că aveau rolul de a supraveghea zona.
În continuare, s-a luat măsura conducerii celor trei bărbaţi împreună cu maşinile şi cele două colete, care conţineau ţigări, la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor s-a stabilit că acestea conţin 1.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 9.000 lei, ţigări ce au fost ridicate în vederea confiscării.
Drept urmare, în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul în care au fost descoperite ţigări a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.


* Poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit abandonate pe direcţia localităţii de frontieră Rona de Sus, jud. Maramureş, 6 colete care conţineau ţigări.

În urma inventarierii baxurilor, s-a stabilit că este vorba de 2.996 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control în zona de frontieră, au oprit pentru control, în trafic, pe raza localităţii Giuleşti, jud. Maramureş, un autoturism, marca Mercedes Benz, în care se aflau doi bărbaţi, conducătorul auto Florin S. de 36 de ani şi în calitate de pasager Flaviu B. de 34 de ani, ambii domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.

Pe timpul controlului, poliţiştii de frontieră au observat, în podeaua de sub scaunul dreapta al autoturismului, un spaţiu special amenajat, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu persoanele în cauză la sediul serviciului, în vederea efectuării unui control amănunţit.

În urma acestuia, în spaţiul special amenajat, au fost descoperite 370 de pachete cu ţigări, în valoare de 3.330 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei doi maramureşeni sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Totodată, autoturismul în cauză în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și