Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control în zona de frontieră, au depistat pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei o persoană de sex masculin care avea asupra sa un bagaj voluminos.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea bărbatului, ocazie cu care a fost efectuat un control asupra bagajului, fiind descoperite 100 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Bărbatul a fost dus la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, unde a declarat faptul că la domiciliul tatălui său mai deţine încă 550 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pe care le-a predat de bunăvoie lucrătorilor noştri.

Cele 650 de pachete cu ţigări, în valoare de 5.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul, domiciliat pe raza judeţului Maramureş este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Ieri, 20 februarie a.c., pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au observat, în jurul orei 20.30, într-o zonă împădurită, de pe raza localităţii Rona de Sus, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea bărbaţilor care au fost identificaţi ca fiind Gheorghe R. şi Cristian R. ambii în vârstă de 22 ani.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a procedat la cercetarea terenului, ocazie cu care în apropiere au fost descoperite, ascunse sub crengi de brad patru colete voluminoase care conţineau ţigări.

Cele două persoane, precum şi coletele cu ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări în valoare de 17.700 lei.

Cei doi bărbaţi au declarat că au ascuns ţigările cu scopul de a le transporta ulterior în localitatea Rona de Sus în vederea comercializării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În ziua de 20.02.2015, în jurul orei 09.00 s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean D. Ivan, în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca Audi , înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă în rezervorul autoturismului cantitatea de 300 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 366 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Ieri, 20 februarie 2015, la nivelul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza datelor deţinute de către lucrătorii noştri conform cărora la un imobil de pe raza localităţii Straja, se află o cantitate de ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la locaţia respectivă, care aparține numitului P. Vasile, în vârstă de 78 de ani.

Fiind întrebat dacă la domiciliul său are depozitate produse interzise deţinerii, bărbatul a confirmat faptul că într-o anexă din curtea imobilului său se află mai multe colete cu ţigări, precum şi o maşină marca Jeep, înmatriculată în Marea Britanie în care se află tot ţigări.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că țigările au fost preluate de la frontieră și transportate cu ajutorul autoturismului de teren la imobilul respectiv, la activitatea infracțională participând doi bărbați de pe raza judeţului Suceava și anume P. Petru de 37 de ani și P. Costică de 23 de ani.

Totodată au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a cazului, stabilindu-se că pe direcția respectivă a avut loc o trecere ilegală a frontierei de stat în scop de contrabandă.

Țigările și autoturismul implicat în activitatea infracțională au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 17.600 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor trei bărbați acte premergătoare sub aspectul săvârșirii săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 176.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată autoturismul de teren în valoare de aproximativ 16.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, urmând ca la finalul anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și