Luni, 24 octombrie a.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean maghiar, conducând un automarfar înmatriculat în Ungaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Ungaria către o firmă din județul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 22.234 kg - nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 22.00, la același punct de trecere a frontierei s-a prezentat un cetățean român, care conducea un automarfar înmatriculat în țara noastră. Și acesta transporta 23.240 kg deșeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Slovacia și care urmau să ajungă la o firmă din județul Satu Mare.

Conform legislaţiei în vigoare, cei doi conducători auto nu au putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și