Încadrat în Jandarmeria Maramureş din anul 1996, subofiţerul jandarm a participat de-a lungul anilor atât la competiţii sportive organizate de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, unde a reprezentat unitatea noastră, cât şi la competiţiile organizate de către Ministerul Afacerilor Interne, unde a reprezentat arma Jandarmeriei, ocupând de fiecare dată locuri fruntaşe.

În ultimii trei ani: - în 2012 a ocupat locul II la concursul de înot organizat de către M.A.I. la Reşiţa, la proba de 100 m bras;
- în 2013 a ocupat locul I la concursul de înot organizat de către M.A.I. la Brăila la proba de 100 m bras;
- în 2014 a obţinut locul I la concursul de înot organizat de către M.A.I. la Piteşti, la proba de 100 m bras, reuşind o performanţă de 1’26’’ .

Chiar dacă meseria pe care a îmbrăţişat-o cu mult drag şi căruia-i este devotat îl solicită mult, jandarmul Florin Silaghi găseşte de fiecare dată resursele necesare pentru a se antrena cu stricteţe, astfel încât să se menţină pe podium, la competiţiile sportive la care participă şi a avut grijă să-i insufle dragostea pentru înot şi unicului fiu.

Îndeaproape, jandarmul campion la înot, este „copiat” de către fiul său, Rareş Silaghi, care a îmbrăţişat acest hobby începând cu vârsta de 4 ani, iar în prezent, la cei 13 ani, deja se poate mândri cu rezultatele obţinute în cadrul competiţiilor sportive la care a participat.

Amintim doar câteva, cum ar fi:
- la sfârşitul anului 2014, a participat la Campionatele naţionale de înot în bazin scurt ale Austriei, la Viena, unde a stabilit trei Recorduri Naţionale ale României, în probele de: - 50 liber, cu timpul de 25,95 secunde
-50 fluture, cu timpul de 28,97 secunde, aceste două rezultate reuşind doborârea recordurilor anterioare, care au fost stabilite în urmă cu 28 de ani;

Pentru cel de-al treilea record, a fost selecţionat de către antrenoarea lotului - Pop Luminiţa, să participe în ştafeta de 4 x 50 mixt, la categoria de 16 ani, deşi are doar 13 ani, reuşind performanţa de 1’ 51’’94.

Pe plan intern, a participat la Concursuri de înot organizate în localităţile Bistriţa Năsăud, Suceava, Reşiţa, unde a câştigat titlul de cel mai bun înotător la categoria lui de vârstă.

Chiar dacă nu a îmbrăţişat acest sport, mama lui Rareş şi soţia lui Florin – Plt. adj. Silaghi Laura, urmează şi ea o carieră în Jandarmerie, fiind încadrată în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş din anul 2005.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și