Este vorba de strada Gruiul lui Dan, rețeaua de canalizare ce leagă cartierele Repedea, Poiana și Birt de rețeaua orașului și podul de acces spre străzile Rodnei și Sânzienelor unde locuiesc aproximativ 250 de persoane.

Deocamdată este afectat drumul de acces spre locuințele de pe strada Gruiul lui Dan.

INUNDAȚII ŞI ÎN JUDEŢUL SATU MARE

Prefectul judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás, se află în acest moment la Rătești unde coordonează acțiunea de intervenție pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor inundațiilor pe valea Maria, dar și acțiunea de evaluare a pagubelor produse.

Urmare a scurgerilor importante de pe versanți (peste 50 L/mp în zonă) s-au acumulat debite mari pe valea Maria care nu au putut traversa secțiunea de curgere, apele revărsîndu-se inclusiv pe DN 19A.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

ANM a emis o informare meteo pentru intervalul 13 mai, ora 10:00 – 14 mai, ora 21:00. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala, joi (13 mai), îndeosebi în sudul, vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar vineri (14 mai) cu precădere în jumătatea de nord a țării.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…35 l/mp.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet