Acţiunea s-a planificat şi executat în baza Legii nr. 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, a "Protocolului de colaborare între Jandarmeria Română, nr. 50.851 din 12.12.2014 şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climaterice , nr. 6436 din 12.12.2014" şi a Programului acţiunii de evaluare a efectivelor de capră neagră din fondurile cinegetice suprapuse parţial peste raza Parcului Naţional Munţii Rodnei.

În acţiunea de estimare a efectivelor de capră neagră din fondurile cinegetice suprapuse parţial peste raza Parcului Naţional Munţii Rodnei, reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei, au fost sprijiniţi de către jandarmii Postului Montan Borşa şi reprezentanţi ai instituţiilor, organizaţiilor de profil cu responsabilităţi în domeniul cinegetic.

Acţiunea a demarat prin şedinţa comună de informare la sediul Ocolului Silvic Borşa - punct de lucru A.P.N.M.R., la ora 06.00 şi s-a desfăşurat simultan pe o serie de trasee stabilite, pentru a evita înscrierea dublă a unor exemplare.

Pe întreaga durată a acţiunii, condiţiile meteo - specifice anotimpului de iarnă, au fost favorabile observării exemplarelor de capre negre existente în aria protejată a Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și