În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul deține o instalație de producție artizanală, prin intermediul căreia produce, în afara antrepozitului fiscal, cantități însemnate de băuturi spirtoase, produse accizabile supuse marcării, rezultate din fermentarea alcoolică și distilarea fructelor, pe care ulterior le comercializează pe teritoriul României, sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de aproximativ 600 de litri lichid incolor cu proprietăți organoleptice de băutură spirtoasă, cu o valoare de piață de aproximativ 21.000 de lei.

De asemenea au fost identificate și ridicate diverse înscrisuri de natură a proba activitatea de producție și comercializare a băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost identificate două instalații artizanale neautorizate utilizate la producția băuturilor alcoolice accizabile, cu privire la care reprezentanții Direcției Regionale Vamale Cluj, au dispus măsuri legale.

Sub coordonarea procurorului de caz polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în afara unui depozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și în vederea documentării și probării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet