Joi, 23 iulie, intervenția salvamontiștilor maramureșeni a fost din nou solicitată, de această dată în cazul unui accident petrecut în zona Coloniei Topitorilor, deasupra Uzinei de Apă de Baia Mare, pe un traseu frecventat de amatorii de mountain bike. Un apel venit prin 112 a anunțat că un biciclist a căzut într-o zonă greu accesibilă. Cu sprijinul STS Maramureș, echipa de prim răspuns a Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a ajuns în scurt timp la locul accidentului. Salvamontiștii au acordat primul ajutor biciclistului, care a suferit multiple traumatisme, după care acesta a fost imobilizat în targa lopată și transportat până la ambulanță cu ajutorul UT 2000, utilajul omolagt folosit de salvatorii montani pentru transportul în teren accidentat.

După o coborâre dificilă, accidentatul a fost predat ambulanței, care l-a transportat spre unitatea medicală pentru investigații complexe. Managerul Serviciului Public Județean Maramureș, Dan Benga, a mulțumit ISU Maramureș și STS Maramureș pentru o nouă colaborare care a contribuit la încheierea cu succes la intervenției. „Mulțumim ISU Maramureș pentru o nouă colaborare excelentă, precum și colegilor de la STS Maramureș pentru localizarea perfectă a accidentatului, un aspect extrem de important în identificarea celei mai rapide căi de acces la victimă.”, a declarat Dan Benga.

Acesta a ținut să transmită un mesaj și amatorilor de sporturi extreme, pentru a evita producerea unor accidente similare, care se pot solda un cu un deznodământ tragic. „Recomandăm precauție și dotarea corespunzătoare a celor care practică sporturile extreme. Dincolo de toate recomandările pe care le putem oferi, suntem convinși că adrenalina are un cuvânt hotărâtor în activitatea lor, dar important este să rețină un lucru: o clipă de neatenție se poate încheia cu o tragedie. Important este și mesajul transmis la începutul emisiunilor de profil, celor care își propun replicarea unor astfel de experiențe: „Nu încercați. Protagoniștii din videoclip sunt sportivi profesioniști, special pregătiți pentru practicarea sporturilor extreme.”, a mai precizat Dan Benga.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet