Ceremonia depunerii jurământului a avut loc în sala de festivități a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureș, în prezenţa conducerii unității, a șefilor de servicii și a reprezentanților organizațiilor profesionale și sindicale.

Festivitatea a început cu un moment de reculegere păstrat în memoria subinspectorului de poliție Nistor Gheorghe, erou al Poliției Române, și intonarea imnului de stat al României.

Momentul depunerii jurământului a fost unul deosebit de solemn și emoționant, atât pentru polițiștii care și-au luat angajamentul de a respecta Constituția, drepturile și libertățile cetățenilor, cât și pentru părinții, soții sau soțiile acestora care au venit să-i susțină.

S-a dat citire mesajului transmis cu această ocazie de către inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu: vă asigur că, în Poliția Română, veți găsi oameni profesioniști alături de care să formaţi o adevărată echipă, de la care veți avea ce învăța și de la care veți afla în fiecare zi că doar prin integritate, fermitate şi promptitudine, veţi câştiga respectul comunităţii.

Șeful inspectoratului, chestor de poliție dr. Viorica Marincaș, le-a transmis noilor colegi felicitări pentru curajul de a opta pentru profesia de polițist și i-a îndemnat să își facă datoria cu cinste și demnitate și profesionalism: „Odată cu depunerea jurământului aveți deplina reprezentare a îndatoririlor pe care le aveți de azi înainte și a obligațiilor care derivă din depunerea acestui jurământ. Cu deplină încredere că veți face cinste Poliției Române vă urez mult succes și vă doresc să aveți parte de împliniri personale și profesionale.”

În perioada imediat următoare, agenţii vor lua parte la un curs intensiv de pregătire teoretică şi practică iar după absolvirea acestuia, agenţii se vor alătura poliţiştilor mai experimentaţi din cadrul posturilor comunale de poliţie, sub îndrumarea cărora vor desfăşura activităţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet