Ora 20:30. În jur de 3.000 de persoane sunt în marș spre sediul Ministerului de Interne.

În jurul orei 19.30 erau peste 600 de persoane în fața Guvernului, în scuarul din Piața Victoriei, dar și pe trotuarul din fața Muzeului Antipa. Erau în așteptarea momentului în care împreună vor să pornească într-un marș despre sediul Ministerului de Interne, unde vor să depună flori și să depună lumânări pentru Așlexandra Măceșanu, fata de 15 ani care ar fi fost ucisă cu bestialitate la Caracal, în ciuda faptului că ceruse de trei ori ajutor la 112.

Oamenii, mâhniți și revoltați, spun că nu pot, efectiv, să accepte ceea ce s-a întâmplat. Și-au pierdut încrederea în autorități și denunță nesiguranța. Ei nu mai cred că dacă au o problemă și sună la 112 cineva îi va ajuta. Spun că au nevoie rapid de răspunsuri foarte clare.

Oamenii au adus la miting pancarte pe care scrie și „Jos penalii”, amintind de protestele față de modificarea legislației anticorupție. Aceeași revoltă de atunci o simt oamenii și acum și vorbesc din nou de corupție pentru că pur și simplu nu înțeleg cum s-a putut ca ore în șir autoritățile să nu fie în stare să intervină pentru a salva o copilă care cerea ajutor statului. Pe alte pancarte scrie „România este ucisă”, „Sângele lor e pe mâinile voastre”, „Corupţia ucide”.

„Să suni la 112 din casa criminalului și poliția să nu intre că nu are mandat, asta înseamnă să dai pensii speciale unor nesimțiți”, scrie pe una dintre pancartele purtate de protestatari, conform Mediafax.

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”. Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și