În urmă cu doar câteva zile, municipalitatea a vopsit toate locurile de parcare cu destinaţie specială în culoarea albastră, tocmai pentru ca acestea să fie mai vizibile pentru persoanele cu nevoi speciale.

Probabil şi cei puşi să se asigure că legea este respectată au avut nevoi speciale în acel moment deoarece în zonă sunt mai multe magazine. Maşina a staţionat câteva zeci de minute pe locul de parcare albastru, semn că nevoile au fost de lungă durată.

Pe cei vinovaţi de parcarea ilegală cine îi sancţionează? Aşteptăm cu maxim interes un punct de vedere al IPJ Maramaureş, cine era conducătorul auto care a “profitat” de locul de parcare care nu îi era destinat, pentru că este greu de crezut că la volan se afla o persoană cu dizabilităţi, şi dacă a fost sancţionat aşa cum prevede legea.

Potrivit Legii 448/2006 republicata 2008,privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, amenda pentru ocuparea unui astfel de loc de parcare este de la 200 la 1000 de lei fără posibilitatea de a achita jumătate din minimul amenzii.

După ce au fost publicate fotografiile cu maşina de poliţie parcată pe locul pentru persoane cu dizabilităţi de pe Bulevardul Unirii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş a transmis presei un punct de vedere oficial.

Potrivit documentului oficial, “au fost dispuse verificări punctuale”, iar rezultatele acestora vor fi transmise cu celeritate presei.

“În legătură cu articolele apărute în presă privind autoturismul de poliţie parcat pe un loc rezervat pentru persoanele cu handicap, vă comunicăm că s-a dispus efectuarea de verificări punctuale, urmând să vă informăm cu celeritate în legătură cu rezultatele acestora”, se arată în informarea ztransmisă de IPJ Maramureş.

Aşteptăm cu maxim interes rezultatele anchetei interne dispuse. Surse din cadrul IPJ Maramureş susţin că fapta “şoferului neglijent” va fi aspru sacţionată, mai ales că fotografiile cu maşina parcată neregulamentar au ajuns în presă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și