În ziua de de 24 decembrie a.c., în jurul orei 19.30, s-a prezentat în PTF Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean D. Oleh, în vârstă de 20 ani, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Lituania.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în locaşuri special amenajate în semiaripi faţă şi spate, în bara de protecţie spate și în pragurile autoturismului, cantitatea de 740 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 900 lei a fost ridicată în vederea confiscării, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar autoturismul marca Citroen în valoare de 4.450 lei a fost indisponibilizat, deoarece avea locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor.

*Tot, ieri, la acelaşi punct, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, numitul G. Valentin, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism, marca BMW, cu numărul de înmatriculare specific Bulgariei.

La controlul autoturismului efectuat de către poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, 292 pachete ţigări, de provenienţă.

Drept urmare, ţigările, în valoare de 350 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

*De asemenea, în dimineaţa zilei de 25 decembrie a.c., în jurul orei 6.00, în zona de frontieră, pe raza localităţii Rona de Sus, jud. Maramureş, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, au depistat abandonat un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Scoţia.

În interiorul maşinii, lucrătorii noştri au descoperit 31 de baxuri cu ţigări, de provenienţă ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autoturismului la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În acelaşi timp, s-au dispus măsuri de depistare a persoanelor implicate în activitatea infracţională, fiind anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră din Ucraina.

În urma inventarierii coletelor, s-a constat că este vorba de 15.500 pachete ţigări, marca Marvel, în valoare de peste 140.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și