În data de 24.08.2017, un echipaj mobil al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, jud. Suceava, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pentru control, pe raza localității Nisipitu, jud. Suceava, un autovehicul marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Ucraina, în care se aflau două persoane de sex masculin.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățenii ucraineni, T. Stepan și K. Mykola, cu vârste cuprinse între 32 și 40 de ani.

Totodată, polițiștii de frontieră au observat, în interiorul microbuzului, mai multe colete voluminoase în care erau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care autovehiculul împreună cu cei doi cetățeni ucraineni au fost duși la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunțit efectuat asupra microbuzului au fost descoperite 10 colete cu țigări de diferite mărci care conțineau 5.000 pachete țigări, în valoare de 58.500 lei.

În cauză, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi cetățeni ucraineni sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citește și

Comentarii