De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă.

În zona de responsabilitate a Poliţiei de Frontieră Suceava, în baza unui plan comun de cooperare, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău execută mai multe misiuni și activități specifice în zona de frontieră de pe raza județului Suceava.

Scopul misiunilor este de prevenire și combatere a migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere, a contrabandei şi traficului ilegal cu ţigări de provenienţă extracomunitară şi a altor produse accizabile, precum şi respectarea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a poliţiei de frontieră de pe raza judeţului Suceava, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Totodata, se vor verifica și căile de acces spre şi dinspre frontieră, starea semnelor de frontieră şi a mijloacelor de control, precum si schimbările de configurație a terenului din zona adiacentă frontierei de stat.

Misiunile executate vor avea un caracter de prevenire şi combatere a infracţionalităţii transfrontaliere precum şi de asigurare a unui climat de normalitate, siguranţă şi linişte publică pentru cetăţeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și