”Sunt multe case în regiunea afectată”, le-a declarat reporterilor Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei.

Pettersen a spus că nu se cunosc deocamdată detalii despre eventuale persoane dispărute şi că nu poate oferi informaţii suplimentare în ceea ce priveşte persoanele rănite.

”Condiţiile sunt dificile. Este întuneric, iar vremea este nefavorabilă”, a spus acesta, dar când se va face mai multă lumină va deveni mai uşor.

Pettersen a mai precizat că au fost mobilizate toate resursele disponibile, inclusiv elicoptere. Echipele de intervenţie au fost trimise la faţa locului pentru a ajuta oamenii să evacueze zona.

Oamenii evacuaţi au fost îndrumaţi către un hotel din apropiere, unde vor fi înregistraţi şi vor primi asistenţă, a spus Pettersen.

Poliţia, care a fost alertată referitor la producerea alunecării de teren în jurul orei 4:00 a.m. (03:00 GMT), a declanşat o amplă operaţiune de salvare la care participă, printre altele, echipaje din forţele de ordine, serviciile de urgenţă şi Crucea Roşie.

Ask este centrul administrativ al municipalităţii Gjerdrum, situate la o distanţă de circa 40 de kilometri nord-vest de Oslo.

La locul producerii incidentului au sosit de asemenea geologi.

Monica Maeland, ministru al Justiţiei şi Securităţii Publice, a spus că monitorizează situaţia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și