Mascații, sub coordonarea unor procurori, au intrat în locuința acesteia situată pe Str. 1 Decembrie 1918, Bl. M2 (lângă Cofetăria „Ileana”), efectuând percheziția. RECTIFICARE: Ușa nu a fost spartă de către mascați, existând o persoană din familia doamnei G. Anuța care ar fi deschis ușa apartamentului. Doamna G. Anuța este plecată din localitate la cursuri de formare în alt județ.

Surse din Poliție au declarat pentru Sighet 247 că la nivelul municipiului Sighet astăzi dimineață au avut loc mai multe percheziții la diferite locații. Spre exemplu, a fost vizată și o casă de culoare roz, situată în spatele supermarketului Lidl, pe strada Mărășești.

Conform unor informații se pare că perchiziția ar fi vizat o altă persoană, nu pe doamna G. Anuța, existând o eroare în mandatul de percheziție, în sensul că ar fi existat o adresă notată greșit.

Am luat legătura cu doamna G. Anuța care a declarat pentru Sighet 247 că a fost sunată la ora 6 dimineața de către un procuror al DIICOT care i-a explicat că are mandat de percheziția la adresa respectivă și că îl caută pe un bărbat suspectat de trafic cu țigări: „Degeaba i-am explicat procurorului că la adresa mea nu locuiește niciun bărbat cu acel nume, că dânsul a zis că trebuie să efectueze percheziția. Nu am fost împotrivă, pentru că nu am nimic de ascuns, și am chemat-o pe cumnata mea să deschidă ușa, eu fiind plecată din localitate de trei luni la cursuri de specializare”.

Conform spuselor acesteia, procurorul a încheiat un proces-verbal de percheziție în care a arătat că nu se regăsesc în apartament țigări sau alte bunuri/documente vizate de percheziție. Totodată, procurorul ar fi recunoscut oarecum că ar fi vorba de o confuzie, adresă eronată - în Sighet există și blocul 2, și blocul M2, fapt ce ar fi putut crea confuzia cu privire la adresă.

Dacă într-adevăr a fost o confuzie și percheziția viza o cu totul altă persoană, se pune totuși întrebarea cine va răspunde pentru eroarea creată. Nu putem presupune decât că întreaga familie a trecut prin momente de stres și panică, fără nicio vină.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș a declarat pentru Sighet 247 că acțiunea în cauză nu este organizată de către Poliția județului și nu ne poate da informații în acest sens.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și