O parte din ţigări, respectiv 6.230 pachete, precum și mai multe autoturisme folosite în activităţi de contrabandă au fost descoperite în urma monitorizării şi efectuării unor percheziţii la domiciliile a cinci cetăţeni români implicaţi în activităţi de contrabandă.

Grupare infracţională specializată în contrabanda cu ţigări, destructurată de poliţiştii de frontieră maramureşeni

Mod de Operare

În urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate în perioada iulie-decembrie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeul de Sus, în cooperare cu colegii de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş şi lucrători din cadrul Postului de Poliţie Bârsana, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unei grupări infracţionale ce desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări.

În fapt, din actele administrate în cauză, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea unei grupări infracţionale care acţiona în mod constant pe raza judeţului Maramureş, în scopul introducerii ilegale de ţigarete în România, care erau depozitate în diferite locaţii de pe raza localităţilor Bârsana şi Breb.

În această perioadă au fost desfăşurate mai multe acţiuni în urma cărora au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării aproximativ 4.000 pachete de ţigări de contrabandă, precum şi trei autoturisme folosite în activitatea infracţională.

Percheziţiile

În perioada 8-10 decembrie a.c., au fost desfăşurate cinci percheziţii domiciliare la membrii grupării, în mai multe locaţii de pe raza localităţilor Bârsana şi Breb, fiind aduşi la audieri cinci cetăţeni români.

Până în prezent, în urma percheziţiilor desfăşurate au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 2.235 pachete cu ţigări, de diferite mărci, precum şi un autoturism şi alte mijloace probatorii.

În cauză, cele cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă şi continuată.

Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz, față de cele cinci persoane fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale.

La activitate au participat 30 de poliţişti de frontieră din cadrul structurilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei cu 10 autospeciale, însoţiţi de doi câini de serviciu şi un lucrător din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Suportul de Specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Ţigări în valoare de peste 153.000 lei confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni

În data de 11 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.30, colegii noștri au descoperit în zona de frontieră, pe direcția localității Ulma, un număr de 25 de colete ce conţineau ţigări de contrabandă.

Imediat, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentul de frontieră, în vederea efectuării cercetărilor ce se impun, conform procedurilor în vigoare.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.100 pachete de ţigări, de provenienţă Duty Free.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 153.270 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și