Ieri, 18 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, în localitatea Halmeu, un autoturism marca Ford, înmatriculat în Slovacia, la volanul căruia se afla un cetățean maghiar în vârstă de 42 de ani.

Deoarece existau suspiciuni că acesta transportă țigări, colegii noștri au luat măsura conducerii șoferului și autoturismului la PTF Halmeu pentru efectuarea unui control amănunțit, ocazie cu care au fost descoperite 410 pachete cu țigări marca Rothmans, de proveniență ucraineană, ascunse în bagajele personale.

Țigările, în valoare de 4.800 lei, au fost predate Biroului Vamal Halmeu. Totodată, lucrătorii vamali au aplicat conducătorului auto o amendă de 5.000 lei și au reținut mașina până la plata amenzii.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Brodina au observat, în data de 18 iunie a.c., în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Colegii noștri au intervenit pentru reținerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite, fapt pentru care au fost trase opt focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În zonă au fost descoperite 7 colete care conțineau cantitatea de 9.866 pachete a căror valoare se ridică la suma de 114.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea activității infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet