* Ieri, în jurul orei 17.00, în P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, numitul R. Gheorghe, cu dublă cetățenie română şi ucraineană, în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă și sub capota autoturismului 900 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 1.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

* În data de 26 mai 2016, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în zona de frontieră, pe raza localității Petrova, în apropiere de DN 18, mai multe colete.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a găsit în zonă 20 de baxuri care conțin țigări de proveniență ucraineană.

Acestea au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.849 pachete cu țigări marca Jing Ling, a căror valoare se ridică la suma de 89.000 lei.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

De asemenea întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării şi urmează a fi depusă în camera de corpuri delicte a STPF Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și