Miercuri, 14 iunie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român, Adalbert F., în vârstă de 56 ani, din județul Bihor, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Ungaria.

Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în rezervorul autoturismului, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 360 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 1.620 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Bihoreanul nu este la prima faptă de acest fel, în luna martie, acesta a mai fost sancționat contravențional după ce în mașina lui - în locașul filtrului de aer - au fost descoperite alte 88 pachete de țigări de proveniență ucraineană.

În prezent, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Azi dimineaţă, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 2.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a observat pe raza localității Sighetu Marmației un autoturism care se deplasa în viteză de la frontiera de stat către interiorul localității.

Polițiștii de frontieră au pornit in urmărirea mașinii folosind semnalele acustice și luminoase, iar în momentul în care șoferul a observat patrula poliției de frontieră a mărit viteza, ulterior autoturismul fiind descoperit abandonat pe o stradă de pe raza municipiului Sighetu Marmației.

Din primele verificări, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări, fapt pentru care acesta a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.500 pachete de proveniență Duty Free și Belarus, în valoare de 64.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

Miercuri, 14 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu, jud. Satu Mare, au descoperit, la aproximativ 25 de metri de frontiera de stat spre interior, un colet ambalat în folie de culoare neagră, acoperit cu crengi și vegetație. La o distanță de aproximativ 30 de metri au mai găsit alte două colete ambalate similar.

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Toate cele trei colete au fost transportate de polițiștii de frontieră la sediul instituției, unde s-a constatat că acestea conţin 1.500 pachete cu țigări marca “Compliment Slim”, de provenienţă Duty Free. Valoarea totală a țigărilor este de 17.550 lei.

Acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate au fost desfăşurate şi în zona de competenţă Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, în urma cărora poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat 2.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 33.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet