Azi noapte, în jurul orei 5.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Oleh P., în vârstă de 19 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului cantitatea de 370 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul marca Volkswagen a fost reținut de către organele vamale în vederea confiscării.

De asemenea, cetățeanul ucrainean a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei,

În data de 27.01.2018, în jurul orei 2.00, un echipaj mobil de la Sectorul P.F. Valea Vișeului a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, un autoturism marca Audi.

Șoferul mașinii a ignorat semnalele efectuate de către lucrătorii noștri continuându-și deplasarea în mare viteză spre localitatea Bistra, jud. Maramureș.

Polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată.

La cercetarea zonei, în apropiere au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 3.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 41.000 lei.

Și lucrătorii de la Sectorul P.F. Brodina, jud. Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat cinci colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.880 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare totală de 115.600 lei.

În ambele cazuri țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet