În data de 25.01.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.30, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care intenționau să încarce într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, dar având în vedere că bărbații nu s-au supus au fost executate 2 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment autoturismul de teren a demarat în trombă spre localitatea Costileva, iar cele două persoane au fugit pe teritoriul ucrainean, nereușindu-se reținerea lor.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 11 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.410 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 110.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, jud. Maramureș, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat, au descoperit mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.898 de pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 80.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet