În ultimele 24 de ore, la nivelul Sectorului PF Brodina a fost desfășurată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană în zona de responsabilitate.

Astfel în data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina a depistat în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, două persoane care încărcau, într-un autoturism de teren, marca Mitsubishi, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaților moment în care aceștia au abandonat coletele și au demarat în trombă.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la cercetarea terenului fiind descoperite 5 colete cu țigări.

* În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au efectuat somațiile legale prin voce pentru a-i reține pe cei în cauză însă bărbații nu s-au supus, fiind trase 7 focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment, persoanele în cauză au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean. Drept urmare, au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Cu această ocazie, au fost descoperite 2 colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului, urmând a fi inventariate.

* În data de 07.09.2017, un alt echipaj al poliției de frontieră a descoperit în apropierea frontierei de stat un autoturism marca Mercedes ML înmatriculat în Marea Britanie. În interior și lângă mașină, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care împreună cu mașina au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 19.070 pachete, a căror valoare se ridică la suma de 223.700 lei.

Țigările au fost confiscate iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet