*Ieri, 3 decembrie a.c,, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, Daniel S., în vârstă de 28 ani, din județul Satu Mare. Acesta conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în Satu Mare.

Existând suspiciuni că bărbatul transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în tavanul, scaunele şi în podeaua autoturismului, modificată special cu acces prin bara din spate, cantitatea de 2.121 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 9.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul Opel, în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autorităţile vamale.

*Tot ieri, în jurul orei 18.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în tara, numitul Constantin A., în vârstă de 24 de ani, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, care conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portbagajul masinii, cantitatea de 42 kg tutun, în valoare de 9.000 lei.

Drept urmare, marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

*Și polițiștii de frontieră de la Sectorul P.F. Brodina, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit în data de 2 decembrie a.c., în apropierea frontierei de stat, cinci colete care conțineau țigări.În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.480 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 82.300 lei.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet