*În data de 5 mai a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, au observat o persoană, care se deplasa în grabă pe sensul de intrare în ţată, pe lângă arterele de control, încercând astfel să evite controlul de frontieră.

Polițiștii de frontieră au procedat la reținerea şi legitimarea persoanei în cauză, constatându-se că este cetățean român și se numește Vasile T., în vârstă de 59 ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

În urma controlului efectuat asupra persoanei în cauză au fost descoperite, ascunse pe corp 18 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 180 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar bărbatul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

*În dimineața zilei de 5 mai a.c., la nivelul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.45, lucrătorii noştri au observat în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi autoturismul şi profitând de terenul împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

S-a procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În zona respectivă precum şi în autoturismul de teren abandonat, lucrătorii noştri au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în urma inventarierii acestora rezultând cantitatea de 6.490 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de 71.390 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și