Luni, 27 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, la P.T.F. Halmeu, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, Istvan D., în vârstă de 36 de ani, cu dublă cetățenie - maghiară și ucraineană, călătorind cu un autoturism marca Audi, înmatriculat în Ungaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spătarele scaunelor din față ale autoturismului, cantitatea de 180 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 810 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, autoturismul fiind reținut până la plata amenzii.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Sighetu Marmației au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe timpul unei misiuni de supraveghere și control, într-un beci al unui imobil nelocuit, 14 colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Baxurile au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conțin 6.909 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 80.800 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și