Trebuie să „investim” în viitorul României şi acest lucru se poate doar dacă ne punem de acord asupra noului Cod Fiscal. Acesta ar aduce echilibru instituţional şi ar pune baza evoluţiei economice viitoare a ţării. Este nevoie de stabilitate economică politică pe termen lung. România a pierdut mult din acestea prin acţiunile fostului preşedinte şi acum este momentul să reintrăm în normalitate. Normalitatea se recâştigă nu prin aruncarea după gratii a politicienilor nici prin « rotirea cadrelor » ci prin modificarea unor legi care au generat corupţie şi apoi prin respectarea strictă a articolului din Constituţie care spune că nimeni nu e mai presus de lege.

Noul Cod Fiscal reprezintă reforma fiscală cea mai amplă din România de la introducerea cotei unice din 2005. Acesta a fost promovată de guvernul condus la aceea vreme de Călin Popescu Tăriceanu şi în ciuda tuturor declaraţiilor politicianiste făcute de colegii din opoziţie, modificările de acum, chiar dacă sunt la un deceniu distanţă reprezintă o reformă fiscală de cea mai pură factură liberală.

Reducerea TVA şi celelalte măsuri de scădere a fiscalităţii, măsurile care vizează IMM-urile, sunt de esenţă liberală şi dovedesc că PLR îşi respectă promisiunile făcute electoratului liberal. 90 la sută dintre propunerile noului Cod Fiscal sunt liberale și ultraliberale și vor aduce relaxare fiscală datorită reducerii TVA-ului, a CAS-ului și a altor măsuri. Aportul liberal-reformatorilor la codul Fiscal va fi benefic pentru partenerii străini, mediul de afaceri, întreprinderi mici și mijlocii, dar și pentru simpli cetățeni.

Dacă noul Cod Fiscal este blocat în Parlament de către PNL, atunci PLR va sprijini soluţia asumării răspunderii de către Guvern.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și