La sfârșitul săptămânii trecute, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Poienile de sub Munte, județul Maramureș, a observat, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, pe un drum forestier, un autoturism de teren în care se aflau două persoane de sex masculin, care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Imediat, lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a mașinii, însă șoferul autoturismului marca Jeep Cherokee, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, a mărit viteza continuându-și deplasarea.

Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinii, iar după aproximativ 500 de metri, din cauza vitezei excesive, autoturismul s-a răsturnat pe un drum forestier neamenajat, iar cei doi bărbați care se aflau în autoturism au reușit să fugă în pădure.

În urma verificării mașinii de teren, polițiștii de frontieră au descoperit patru colete voluminoase, ce conțineau 1.970 pachete țigări, marca Kent, cu timbru ucrainean, în valoare de 18.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În continuarea cercetărilor, lucrătorii noștri l-au identificat pe unul dintre bărbați ca fiind D.P., în vârstă de 19 ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și a documentării întregii activități infracționale, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Brodina și Valea Vișeului au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, cantitatea de 21.290 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de totală de 248.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și