*În data de 11 iunie a.c., la nivelul Sectorului P.F Poienile de sub Munte – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 23.00, lucrătorii noștri au observat mai multe persoane care transportau de la linia de frontieră către interior, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, dar bărbații nu s-au supus somatiilor si s-au dispersat în direcții diferite.

In urma cercetarii zonei, a fost descoperită şi reținută o persoană implicată în activitatea infracțională, V.B., de 15 ani. La scurt timp, politistii de frontiera au mai descoperit o persoană care se ascundea în vegetație, identificată ca fiind S.C. in varsta de 18 ani, iar lângă aceasta se aflau mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În continuarea verificărilor, s-a constatat faptul că în activitatea infracțională a fost implicat şi numitul P.I. , de 25 ani.
Drept urmare cele trei persoane împreună cu țigările au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 1.319 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de 11.900 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

* Ieri, în jurul orei 22.30, politistii de frontiera din cadrul aceluiași sector au observat o persoană care transporta către interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea verbala a bărbatului, moment în care acesta a abandonat coletele încercând să fugă. Imediat a fost reținut de către lucrătorii noștri și identificat ca fiind Nicolae C., de 22 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În zonă au fost descoperite mai multe colete cu țigări, iar în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 1.426 de pachete, de proveniență ucraineană în valoare de 12.900 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

*Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, jud. Maramureș, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice au descoperit, pe DJ 185, un autoturism abandonat în care au fost observate mai multe colete cu țigări.

Mașina si coletele au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.410 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 12.700 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

*Azi dimineata, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit în apropierea frontierei 4 colete voluminoase care conțineau cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 27.000 lei, au fost confiscate, iar politistii de frontiera efectueaza verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet