Ieri, 26 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a descoperit o cărare de urme care ducea de la linia de frontieră până la o anexă izolată aflată în apropiere.

Aici, lucrătorii noştri au descoperit două colete cu ţigări fapt pentru care poliţiştii de frontieră au luat măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei.

Cu această ocazie, la aproximativ 2 km, a fost depistat şi oprit pentru control un autoturism în care se aflau trei persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani, domiciliate pe raza judeţului Suceava. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei trei tineri sunt implicaţi în activitatea infracţională fapt pentru care aceştia, împreună cu ţigările au fost duşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.450 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană în valoare de 26.950 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor trei cetăţeni români, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea luării măsurilor legale ce se impun.


* Ieri, 26 ianuarie a.c., în jurul orei 3.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul român Ionuț M., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Existând suspiciuni că acestea transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în podeaua autoturismului, precum și în barele din față și spate ale mașinii, cantitatea de 730 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 876 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Totodată, autoturismul în cauză, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat de către autoritățile vamale, deoarece avea loc special amenajat pentru transportul țigărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet