Ieri, 2 septembrie a.c., în jurul orei 07.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, cetățeanul estonian Z. Vassili, în vârstă de 45 de ani, conducând un autoturism marca Porsche Panamera, an fabricaţie 2016, înmatriculat în Estonia, fiind însoțit de către doi bărbaţi şi anume R. Kristjan de 33 de ani şi P. Armas de 35 de ani, tot din Estonia.

Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra mașinii, ocazie cu care au constatat că certificatului de înmatriculare nu prezintă elementele de formă şi fond ale unui document autentic, fapt pentru care s-a trecut la efectuarea unor verificări suplimentare.

Drept urmare, s-a constatat că certificatul de înmatriculare este un fals total, iar în urma verificărilor maşinii în bazele de date s-a mai constatat că în aceeaşi zi, 2 septembrie a.c., a fost introdusă o alertă de către autorităţile din Estonia, cu privire la autoturismul respectiv, având ca obiect infracţiunea de înşelăciune.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire și uz de fals, iar autoturismul în valoare de 117.000 euro a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și