Evenimentul a început cu o alocuțiune a prefectului Sebastian Mihai Lupuț, care a arătat că alegerile parlamentare din 11 decembrie au fost foarte bine organizate la nivel de județ, și toate instituțiile implicate și-au făcut datoria. A fost un scrutin corect și transparent, a mai subliniat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

“Maramureșul are nevoie de reprezentanți la nivel central. Instituția Prefectului, Consiliul Județean, primarii și parlamentarii trebuie să colaboreze pentru binele județului. Împreună, toți factorii de decizie maramureșeni pot să susțină proiectele județului. Proiecte există, și mă refer în primul rând la cele de infrastructură rutieră, la proiectele de infrastructură transfrontalieră, la proiectele de promovare turistică și la cele culturale. Vă urez mult succes, iar munca dumneavoastră să aibă ca efect dezvoltarea întregii Românii și a județului Maramureș!”

Președintele B.E.J. Maramureș, judecător Nicolae Stamate Tămășan, a mulțumit prefectului, subprefectului și tuturor angajaților din Instituția Prefectului pentru munca pe care au desfășurat-o în perioada electorală. El le-a urat noilor senatori și deputați succes, dar și să schimbe imaginea pe care parlamentarii o au la momentul actual și să nu înșele așteptările celor care i-au votat.

În urma celor două etape de distribuire a mandatelor, județul Maramureș are 10 parlamentari, astfel: Sorina Pintea – PSD, Severica-Rodica Covaciu – PMP, Ioan-Iustin Talpoș – PMP (la Senat), respectiv Viorica Cherecheș – PNL, Gheorghe Șimon – PSD, Marius Sorin Ovidiu Bota – PSD, Călin Vasile Andrei Matei – PSD, Adrian-Mihăiță Todoran – PMP, Norbert Apjok – UDMR și Vlad-Emanuel Duruș – USR (la Camera Deputaților).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet