BAIA MARE

La intrarea în Baia Mare mai multe maşini au intrat în coliziune în jurul orei 14.45, traficul fiind blocat. Reprezentanții SAJ Maramureș au explicat că trei autoturisme au fost implicate și au rezultat două victime, o mamă care prezintă escoriații și copilul acesteia, care, aparent, nu prezintă leziuni. Ambele persoane au fost transportate de echipaje EPA și SAJ la UPU Baia Mare.

BOCICOIEL

Continuă accidentele! În Bocicoel, pe deal la iesire spre Viseu de Sus, s-a răsturnat o căruţă, o persoană fiind blocată.

NISTRU

Un accident rutier s-a petrecut în jurul orei 13.45, la Nistru, in zona podului de la lac. O masina s-a rasturnat pe plafon. Încă de la început s-a știut că o persoană a rămas incarcerata. A intervenit descarcerarea de la Baia Mare si un echipaj SAJ. La sosirea echipajelor, victima ieşise din maşină. Persoana, o femei în vârstă de 52 de ani, a refuzat transportul la spital. Aceasta are permisul de conducere din 25 octombrie 2019. Drumul între Tăuții Măgherăuș și Nistru este acoperit cu zăpadă.

SFATURI IPJ MARAMUREȘ

Având în vedere faptul că în această perioadă este posibil ca partea carosabilă să fie acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumului.

CÂT MAI NINGE

Maramureșul se află până marți dimineață sub incidența unei informări meteorologice de ninsori la munte, precipitații predominant sub formă de ninsoare în nord și în centru, depuneri de polei, intensificări ale vântului, vreme rece
Interval de valabilitate: 02 decembrie, ora 07:00 – 03 decembrie, ora 10:00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și