O astfel de vizită a fost stabilită în comuna Rozavlea, acolo unde primarul Vasile Mîrza a adresat o solicitare Consiliului Județean, prin care a cerut sprijin pentru găsirea unor soluții tehnice și financiare de amenajare rigole pe partea stângă în direcția de mers către Sighetu Marmației, în zona centrală, aproximativ un kilometru, lucrări care, potrivit administrației locale din Rozavlea, s-ar putea încadra în proiectul de reabilitare a DJ 186 Valea Izei.

”Aceste amenajări sunt necesare întrucât, conform proiectului inițial, nu există colector de ape pluviale, iar apa s-ar scurge în curțile localnicilor din sectorul respectiv. În acest sens, având în vedere derularea proiectului de reabilitare și modernizare a DJ 186 pe raza localității Rozavlea, rugăm să fie modificate unele părți ale proiectului tehnic, astfel încât zona cuprinsă între dispensarul uman și Podul Voroniciului să fie prevăzută cu rigole calibrate în funcție de volumul apei pluviale. În această fază, conform proiectului inițial, rigolele proiectate sunt prea mici și nu au capacitatea de a prelua în întregime apele pluviale. În sectorul respectiv sunt scurgeri masive de pe versanți dar și din diverse pârâiașe, izvoare care vin din zona colinară Polonischi și Branau și care se revarsă în șantul existent pe partea dreaptă, în direcția de mers către Sighetu Marmației. Sperăm la o intervenție cât mai rapidă în modificarea proiectului tehnic, astfel încât aceste adaptări să fie în beneficiul localnicilor, dar și pentru buna funcționalitate a acestui obiectiv extrem de important”, a arătat primarul comunei Rozvlea, Vasile Mîrza, în documentul adresat Consiliului Județean.

În cadrul vizitei realizate în teren, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a prezentat antreprenorului general problema semnalată în comuna Rozavlea, iar acesta a dat asigurări că, zilele următoare, proiectul tehnic va fi modificat pentru a veni în sprijinul locuitorilor din această zonă. Mai mult, în cursul zilei de vineri, 8 mai 2020, primarul Vasile Mîrza a informat localnicii că, în urma discuțiilor pe care reprezentanții Consiliului Județean Maramureș le-au purtat cu constructorul care se ocupă de reabilitarea DJ 186 Valea Izei, există acordul antreprenorului general ca toți cei care au jgheaburi branșate în rețeaua de canalizare să le direcționeze spre aceste rigole sau șanțuri. Acest lucru este valabil pentru localnicii care au gospodăriile lângă DJ 186, pe partea dreaptă, în direcția de mers către Sighetu Marmației, iar cei care nu au încă jgheaburi, să le racordeze în rigolele sau șanțurile care aflate în curs de amenajare.
”Am făcut o vizită în teren, pe DJ Valea Izei, deoarece acest proiect este unul extrem de important pentru mine. Cunosc fiecare filă din documentația care a fost întocmită în decursul a multe ore de muncă, alături de aparatul propriu al Consiliului Județean, și mă bucur foarte tare să văd că, după ce am obținut finanțarea, avem astăzi echipele de muncitori pe drum. DJ 186 pe Valea Izei este un proiect despre care s-a vorbit foarte mult în ultimii 30 de ani, însă vreme de 26 de ani au rămas doar vorbe. Le mulțumesc, astăzi, colegilor din aparatul propriu care au muncit cu multă dăruire la acest proiect, consilierilor județeni care au votat toate proiectele de hotărâre legare de DJ 186, dar și Guvernelor anterioare care au finanțat lucrarea pentru ca noi, astăzi, să vedem că visul localnicilor de pe Valea Izei devine realitate. Și le mulțumesc locuitorilor din zonă care înțeleg că disconfortul din trafic nu putea fi evitat, însă știu cu toții că, la final, acest drum va fi unul realizat la standarde europene, așa cum merită toți maramureșenii”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet