Momentul se înscrie în seria activităţilor desfăşurate pentru cinstirea şi elogierea întregii istorii a Jandarmeriei, consolidarea sentimentului patriotic, dar şi promovarea imaginii publice a instituţiei.
Debutul activităţii a fost marcat prin prezentarea de către inspectorul şef, domnul maior Petru Marcel Florişteanu, a mesajului Inspectorului General al Jandarmeriei Române adresat cadrelor militare în rezervă şi veteranilor de război, respectiv a mesajului militarilor activi pentru cadrele în rezervă.

“Jandarmeria Română, organism social viu şi în permanentă evoluţie are ca bază resursa umană ce este compusă din personalul activ, în rezervă şi retragere. Cu regretul că tumultul vieţii profesionale nu permite acestor categorii de personal să interacţioneze mai des, salutăm prezenţa, experienţa şi realizările dumneavoastră, sperând la o zi în care cadrul normativ să permită folosirea efectivă a acestora prin asigurarea unui mentorat care să garanteze transmiterea cunoştinţelor şi a bunelor practici dobândite de-a lungul timpului.”

Participanţii au fost informaţi cu privire la activităţile semnificative desfăşurate la nivelul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş de la ultima întâlnire, precum şi o prezentare video - Arc peste timp:165 de ani în slujba cetăţeanului.

De asemenea, foştii comandanţi, dar şi cadre în rezervă au transmis gândurile şi aprecierile dumnealor către conducerea şi personalul inspectoratului.
La acest moment aniversar, de aduceri aminte şi de bilanţ, conducerea inspectoratului a acordat diplome aniversare pentru activitatea desfăşurată, rolul avut în viaţa Jandarmeriei Maramureşene, dar şi pentru implicare în promovarea intereselor şi imaginii instituţiei.

La finalul activităţii, cadrele în rezervă au vizionat un film cu imagini semnificative din viaţa Jandarmeriei maramureşene, au depănat amintiri plăcute şi momente care le-au marcat cariera militară, dar şi revederea locurilor în care anii petrecuţi în mijlocul celei de-a doua familii – a jandarmeriei, nu pot fi daţi uitării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și