Într-unul din cazuri, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical pentru reținerea unui contrabandist.

Ieri, 13 august 2017, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, acţionând în baza Planului ,,Contrabandă 2017”, a observat în zona de frontieră, pe direcția localității Nisipitu, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră le-au somat să se oprească, dar deoarece acestea nu s-au conformat, au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cei în cauză au abandonat coletele și au fugit de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite.

Poliţiştii de frontieră au continuat urmărirea, reușind astfel să rețină un bărbat, cetățean român, identificat ca fiind Ionel M. în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza județului Vâlcea.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

În continuare, s-a luat măsura conducerii bărbatului împreună cu baxurile cu țigări la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor au rezultat 9.910 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 116.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, verificările fiind continuate sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

În ultimele 48 de ore, polițiști de frontieră din cadrul aceluiași Sector P.F. Brodina, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat au descoperit, abandonate în zona de frontieră, mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.960 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 163.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și