Daniel Dănăilă, 35 de ani, şi Alexandru Ciofu, 37 de ani, nu au stat deloc pe gânduri și au intervenit când mașina pensionarilor a căzut într-un canal de irigaţii şi risca să se scufunde.

”Aș vrea tare mult să le mulțumesc, dar nu știu cum să intru în contact cu ei. Au fost buni și curajoși și fără ei soțul meu și Ettore s-ar fi înecat cu siguranță”, este mesajul soției unuia din cei doi bărbați, relatează Gazzetta di Mantova.

Doar cu forţa braţelor, cei doi români au reuşit să ţină maşina la suprafaţă, astfel ca bătrânii, cărora apa le ajunsese deja până la gât, să nu se înece. Pompierii au ajuns apoi la locul accidentului şi i-au salvat pe cei doi din autoturism.

Italienii, de 70 şi 76 de ani, ajunseseră în pericol de moarte după ce maşina lor se ciocnise cu cea a unui tânăr indian în apropierea localităţii Ponte Ventuno din regiunea Mantua. Când au văzut ce s-a întâmplat, românii au sărit imediat în apă. Pentru ca bătrânii, care nu reuşeau să iasă din vehicul, să nu se înece, au ţinut maşina, cu un efort uriaş, la suprafaţă.

Când au ajuns pompierii, aceştia au legat cu un cablu autoturismul căzut în canalul de irigaţii şi l-au tras afară, apoi i-au descarcerat pe vârstnici, care au ajuns la spital cu răni uşoare. Şi unul dintre români a suferit tăieturi la mâini în urma operaţiunii de salvare.

Ugolino Marchiò, de 77 de ani și Ettore Romitti, de 70 de ani, sunt în afara oricărui pericol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet