Ieri, 31 iulie a.c., în jurul orei 08.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmației a observat, în zona de frontieră, pe direcția localității Rona de Sus, jud. Maramureș, o persoană care transporta două colete voluminoase, spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acesteia, efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece persoana nu s-a oprit, au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea persoanei în cauză, care ulterior a fost identificata ca fiind cetățeanul român B. Ioan, în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

De asemenea, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În continuare, s-a luat măsura conducerii maramureșeanului reținut, împreună cu cele două colete care conțineau 1.000 pachete țigări, la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Țigările în valoare de 11.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat au descoperit abandonate lângă frontieră, tot ieri, trei colete care conțineau țigări de contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 17.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și