Salvamont Maramureş a fost alertat, duminică, să intervină iniţial pentru salvarea unei femei care plecase în pădure după ciuperci şi s-a rătăcit. Însă aceasta a reuşit să revină la maşina personală, fără a mai avea nevoie de intervenţia salvatorilor.

Ulterior, Salvamont Maramureş a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui bărbat, plecat şi el tot la cules de ciuperci în pădure.

”După apelul de dimineaţă care ne anunţa despre o persoană de sex feminin aflată la cules ciuperci, rătăcită în pădurea din apropierea comunei Băiţa, judeţul Maramureş, persoană care ulterior s-a reîntors la maşina personală fără a mai avea nevoie de intervenţia salvatorilor a urmat un nou apel 112. Apelantul ne-a anunţat despre faptul că în zona Poiana Boului , Baia Sprie, judeţul Maramureş se află un bărbat căzut, conştient care solicită intervenţia salvatorilor. Bărbatul în vârstă de 64 ani cu afecţiuni medicale, aflat la cules ciuperci a alunecat şi a rămas căzut în zona menţionată mai bine de o oră până un turist aflat în zona a auzit strigăte”, transmite Salvamont Maramureş.

Salvatorii montani aflaţi în zonă cu o echipa de patrulare preventivă au ajuns repede la bărbatul căzut, după primirea alarmei şi l-au coborât pe acesta până la echipajul medical al Ambulanţei Matamures sosit în sprijin cu ajutorul targii UT2000.

Bărbatul a fost preluat şi transportat la UPU Baia Mare pentru investigaţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și