În cursul dimineții de 7 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în cooperare cu lucrători ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației. Astfel, în jurul orei 04.00, lucrătorii noștri au observat un autoturism de teren care se îndrepta spre linia de frontieră, pe direcția localității Săpânța, județul Maramureș, și mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre autoturismul în cauză, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, s-a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, însă acestea au aruncat baxurile în mașină și au fugit spre malul râului Tisa, aruncându-se în apă râului Tisa.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului, iar la fața locului polițiștii de frontieră au descoperit un autoturism de teren marca Land Rover, având aplicate plăcuțe de înmatriculare de Marea Britanie, iar în interiorul acestuia au fost observate mai multe colete specifice celor cu țigări.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 13.500 de pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările, în valoare de 158.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și